Zonnepanelen Oud-Beijerland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Oud-Beijerland? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze website tref jij uitgebreide details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Oud-Beijerland!

zonnepanelen installateur 3261
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteOud-Beijerland
Postcode3261
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oud-Beijerland juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.oud-beijerland.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oud-Beijerland. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Oud-Beijerland zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Oud-Beijerland
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oud-Beijerland kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5600), dan pak je al €1176. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 800.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oud-Beijerland variëren tussen de €5000 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op plusminus 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €675 (kosten juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Oud-Beijerland kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3450 – €4375€420
2280011€5275 – €5775€525
3327015€6100 – €6125€700
4388018€6475 – €6750€940
5434020€7000 – €7300€990
6508023€7550 – €7900€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Oud-Beijerland check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oud-Beijerland bedraagt 3100 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 315 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Oud-Beijerland?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oud-beijerland

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Oud-Beijerland vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt vind je in enkele stappen een uitstekende installateur in je postcoderoos. Veel bedrijven beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Definieer het soort huis. Het soort dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Oud-Beijerland.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oud-Beijerland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oud-Beijerland op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een project in je eigen buurt (Wijk 00)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 3260, 3261, 3262, 3263).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!