Zonnepanelen Mijnsheerenland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Mijnsheerenland? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Met de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels deze pagina tref jij praktische info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Mijnsheerenland!

zonnepanelen installateur 3271
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3271
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mijnsheerenland juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.binnenmaas.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Binnenmaas. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Binnenmaas is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Mijnsheerenland
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Mijnsheerenland kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€4850), dan loopt dit al op tot €1018,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg een half miljoen investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Mijnsheerenland fluctueren tussen de €4500 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op om en nabij 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €607,5 (vergoeding juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Mijnsheerenland kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119608€3550 – €4425€400
2292011€5275 – €5750€625
3349015€6100 – €6025€725
4403016€6475 – €6775€950
5463020€6900 – €7275€970
6480021€7625 – €7825€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Mijnsheerenland tref jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mijnsheerenland bedraagt 3140 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Mijnsheerenland?

Voor het leggen van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mijnsheerenland

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Mijnsheerenland vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan heb je in korte tijd een erkende leverancier in jouw omgeving. Verscheidene monteurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijzen. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het type woning (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Mijnsheerenland.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Dan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €35,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Binnenmaas.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Mijnsheerenland op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal project (Heinenoord, Mijnsheerenland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, ‘s-Gravendeel)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 3270, 3271).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!