Zonnepanelen Maasdam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Maasdam? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Door krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van deze website doorzoek jij handige informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Maasdam!

zonnepanelen installateur 3299
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3299
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maasdam juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.binnenmaas.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Binnenmaas. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Binnenmaas kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Maasdam
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Maasdam kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten erg goedkoop een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5100), dan is jouw winst al €1071. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,06 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 650.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Maasdam fluctueren tussen de €4600 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pak ‘m beet 2800 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €630 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Maasdam kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117307€3600 – €4325€420
2287011€5000 – €5750€600
3357015€5900 – €6200€750
4399018€6375 – €6625€910
5468020€6950 – €7150€960
6493022€7650 – €8100€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Maasdam achterhaal je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maasdam is 3140 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 panelen van 325 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Maasdam?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maasdam

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Maasdam vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref je in korte tijd een uitmuntende specialist in je postcoderoos. Het merendeel van de adviseurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de aard van het huis. Het type dak (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Maasdam.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Binnenmaas.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Maasdam op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Heinenoord, Mijnsheerenland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, ‘s-Gravendeel)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 3299).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!