Zonnepanelen Bernheze kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bernheze? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van onze tool lees jij toepasbare tips over zonnepanelen kopen in Bernheze!

zonnepanelen installateur 5472
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5472
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bernheze april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.bernheze.org/ lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bernheze. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Tevens is er ook een handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Bernheze is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Bernheze
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Bernheze kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5750), dan loopt dit al op tot €1207,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,095

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 500.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bernheze schommelen tussen de €4200 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2990 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €672,75 (prijs april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Bernheze kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119708€3475 – €4200€390
2279012€5225 – €5675€650
3336015€6025 – €6225€850
4411016€6400 – €6700€880
5461020€6925 – €7275€1020
6500022€7600 – €8075€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Bernheze check jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bernheze bedraagt 3690 kWh. Dit staat voor grofweg 12 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Bernheze?

Voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bernheze

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Bernheze vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vergelijk jij vandaag nog een erkende vakspecialist in je woonplaats. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer expliciet het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Bernheze.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Dan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van experts met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €30,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Bernheze.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bernheze op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een lokaal project (Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5471, 5472).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente