Zonnepanelen Heeswijk-Dinther kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Heeswijk-Dinther? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Via zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij samengestelde adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Heeswijk-Dinther!

zonnepanelen installateur 5473
 • Lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5473
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heeswijk-Dinther mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.bernheze.org/ lees je wat de regels zijn in de gemeente Bernheze. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Bernheze zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Heeswijk-Dinther
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Heeswijk-Dinther bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra voordelig een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5700), dan is het belastingvoordeel al €1197. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Meer dan 700.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Heeswijk-Dinther fluctueren tussen de €4300 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2770 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €623,25 (onkosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Heeswijk-Dinther kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120607€3575 – €4300€390
2274011€5075 – €5825€575
3356015€6000 – €6025€750
4412017€6325 – €6700€940
5450020€7050 – €7250€980
6507021€7650 – €8025€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Heeswijk-Dinther achterhaal je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heeswijk-Dinther bedraagt 3690 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Heeswijk-Dinther?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heeswijk-dinther

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Heeswijk-Dinther vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten zoek jij in korte tijd een uitmuntende vakman in je postcodegebied. Veel specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer duidelijk het huis. Het soort huis (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Heeswijk-Dinther.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Bernheze.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Heeswijk-Dinther op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5472, 5473).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!