Zonnepanelen Cuijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Cuijk? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van deze pagina check je toepasbare adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Cuijk!

zonnepanelen installateur 5431
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5431
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Cuijk april 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.cuijk.nl vind jij de spelregels in de gemeente Cuijk. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Cuijk is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Cuijk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Cuijk zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4625), dan is het voordeel al €971,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan 650.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (april 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Cuijk fluctueren tussen de €4700 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €690,75 (tarief april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Cuijk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119806€3525 – €4475€400
2278013€5200 – €5600€675
3322015€6050 – €6275€850
4407016€6475 – €6750€880
5468019€7050 – €7225€990
6494023€7625 – €8100€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Cuijk ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cuijk is 3220 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de consumenten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Cuijk?

Puur voor PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-cuijk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Cuijk vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten tref jij binnen enkele minuten een uitstekende vakspecialist in je woonplaats. Verscheidene monteurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Cuijk.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Cuijk.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Cuijk op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 5430, 5431, 5432).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente