Zonnepanelen Vorstenbosch kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Vorstenbosch? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij actuele aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Vorstenbosch!

zonnepanelen installateur 5476
 • Minder betalen voor stroom.
 • Duurzame investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5476
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vorstenbosch juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.bernheze.org/ ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Bernheze. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Ook is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Bernheze kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Vorstenbosch
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Vorstenbosch kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen erg goedkoop een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5725), dan loopt dit al op tot €1202,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 750.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vorstenbosch fluctueren tussen de €5200 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2780 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €625,5 (vergoeding juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Vorstenbosch is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117707€3625 – €4400€380
2275013€5225 – €5800€550
3348014€6100 – €6050€725
4381017€6375 – €6800€880
5434020€6925 – €7175€960
6517023€7575 – €8200€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Vorstenbosch ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vorstenbosch bedraagt 3690 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 panelen van 280 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Vorstenbosch?

Voor panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vorstenbosch

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Vorstenbosch vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder kies je zonder problemen een professionele installateur in je woonplaats. Sommige aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Vorstenbosch.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €15,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Bernheze.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vorstenbosch op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een project in je eigen buurt (Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 5476).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!