Zonnepanelen Heesch kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Heesch? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze vergelijker bekijk jij praktische tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Heesch!

zonnepanelen installateur 5384
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verantwoorde investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5384
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heesch juni 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.bernheze.org/ ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Bernheze. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij is er ook een royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Bernheze zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Heesch
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Heesch kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4775), dan is het belastingvoordeel al €1002,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Heesch liggen tussen om en nabij de €4900 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €632,25 (vergoeding juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Heesch kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117207€3675 – €4225€430
2302011€5025 – €5900€525
3332016€6075 – €6050€700
4395017€6450 – €6850€880
5445020€6925 – €7250€1000
6486022€7525 – €7900€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Heesch tref je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heesch bedraagt 3690 kWh. Dit staat voor grofweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Heesch?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heesch

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Heesch vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in korte tijd een deskundige expert in je woonplaats. Verschillende bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het type woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Heesch.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Bernheze.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heesch op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5384).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!