Zonnepanelen Nistelrode kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Nistelrode? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van deze website check je actuele info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nistelrode!

zonnepanelen installateur 5388
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5388
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nistelrode juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.bernheze.org/ check jij de spelregels in de gemeente Bernheze. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Bernheze kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Nistelrode
Direct zonnepanelen bestellen? In Nistelrode kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens heel voordelig een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan is jouw winst al €1018,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,06 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 800.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nistelrode variëren tussen de €4300 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2840 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €639 (vergoeding juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Nistelrode is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118607€3500 – €4350€400
2300011€5225 – €5750€650
3340014€6000 – €6025€800
4381018€6400 – €6675€900
5440020€7100 – €7200€1020
6489022€7625 – €8100€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Nistelrode bekijk je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nistelrode is 3690 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Nistelrode?

Voor zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nistelrode

Plaatsen in de omgeving:


Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Nistelrode vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vergelijk jij in korte tijd een uitmuntende expert in je postcoderoos. Diverse bedrijven beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het type woning. Het type dak (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Nistelrode.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft achternaam, voornaam, tel. nr. en het emailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Bernheze.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nistelrode op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een regionaal project (Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 5388).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!