Zonnepanelen Meierijstad kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Meierijstad? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door deze website ontdek jij samengestelde informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Meierijstad!

zonnepanelen installateur 5461
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5461
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Meierijstad juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.meierijstad.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Meierijstad. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Meierijstad kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Meierijstad
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Meierijstad kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5175), dan is het belastingvoordeel al €1086,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 700.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Meierijstad variëren tussen de €4200 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2880 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €648 (prijspeil juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Meierijstad is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117306€3400 – €4250€390
2308012€5025 – €5625€650
3346015€5950 – €6025€700
4380016€6550 – €6700€880
5433020€7075 – €7250€960
6506023€7650 – €8125€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Meierijstad vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meierijstad is 3490 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Meierijstad?

Voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-meierijstad

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Meierijstad vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan vergelijk je vandaag nog een deskundige vakspecialist in je woonplaats. Sommige installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets duidelijk de woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Meierijstad.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Zo weten wij hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Meierijstad.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Meierijstad op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland, Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk, Boerdonk)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5460, 5461, 5462, 5463, 5464, 5465, 5466, 5467).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente