Zonnepanelen Mill en Sint Hubert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Mill en Sint Hubert? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Met een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. deze pagina lees jij omvangrijke info over zonnepanelen kopen in Mill en Sint Hubert!

zonnepanelen installateur 5455
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5455
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mill en Sint Hubert juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.gemeente-mill.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Mill en Sint Hubert. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien bestaat er een handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Mill en Sint Hubert is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Mill en Sint Hubert
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Mill en Sint Hubert kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5200), dan bedraagt dit al €1092. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 550.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Mill en Sint Hubert zitten vaak tussen de €4200 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor plusminus 2890 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Oxxio betaal je al snel €650,25 (kosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Mill en Sint Hubert kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119307€3700 – €4325€400
2284011€5225 – €5600€550
3338016€5900 – €6150€875
4407016€6450 – €6675€900
5454020€7000 – €7250€970
6509022€7450 – €8000€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Mill en Sint Hubert vind je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mill en Sint Hubert is 3730 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde mensen maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Mill en Sint Hubert?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mill-en-sint-hubert

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Mill en Sint Hubert vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan kies je in korte tijd een uitmuntende vakspecialist in je postcoderoos. Verscheidene installateurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Mill en Sint Hubert.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn naam, tel. nr. en het emailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificering (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Mill en Sint Hubert.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mill en Sint Hubert op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal project (Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5455).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente