Zonnepanelen Vinkel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Vinkel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij bruikbare aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Vinkel!

zonnepanelen installateur 5383
 • Lagere energielasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5383
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vinkel juni 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.bernheze.org/ tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Bernheze. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Bernheze kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Vinkel
Direct zonnepanelen bestellen? In Vinkel bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4750), dan is het voordeel al €997,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 800.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Vinkel variëren tussen de €4600 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €630 (onkosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Vinkel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3525 – €4200€390
2280012€5200 – €5675€575
3360015€6000 – €6125€700
4403017€6375 – €6825€900
5433020€7050 – €7150€990
6515022€7650 – €7950€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Vinkel ontdek je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vinkel bedraagt 3690 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Vinkel?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vinkel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Vinkel vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten tref jij in korte tijd een deskundige expert in je postcoderoos. Een aantal bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het type huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Vinkel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op die manier is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Bernheze.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vinkel op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een regionaal project (Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 5383).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!