Zonnepanelen Boekel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Boekel? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Met een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door deze website bekijk je omvangrijke info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Boekel!

zonnepanelen installateur 5427
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
Postcode5427
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3760 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Boekel juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.boekel.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Boekel. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Boekel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Boekel
Direct zonnepanelen bestellen? In Boekel kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan loopt dit al op tot €1223,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 700.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Boekel liggen tussen de €5100 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert plusminus 3020 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €679,5 (onkosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Boekel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117707€3500 – €4250€430
2300013€5175 – €5725€550
3325015€6000 – €6275€750
4412018€6400 – €6800€950
5453020€6975 – €7150€1000
6491023€7400 – €8150€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Boekel check je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boekel bedraagt 3760 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 panelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Veel klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Boekel?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-boekel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Boekel vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs heb je in een zeer korte periode een uitmuntende monteur in je woonplaats. De meeste aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het soort huis. Het soort dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Boekel.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Nadien verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Boekel.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Boekel op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Boekel, Venhorst)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5427).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente