Zonnepanelen Loosbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Loosbroek? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Door middel van innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door deze pagina bekijk jij waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Loosbroek!

zonnepanelen installateur 5472
 • Lagere energierekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5472
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Loosbroek juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.bernheze.org/ ontdek jij de spelregels in de gemeente Bernheze. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Bernheze kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Loosbroek
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Loosbroek kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5675), dan is jouw winst al €1191,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,055 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Zo’n 550.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Loosbroek fluctueren tussen de €5300 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in om en nabij 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en Qurrent betaal je hiervoor wel €621 (tarieven juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Loosbroek kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121006€3525 – €4475€400
2300012€5100 – €5850€525
3345015€6025 – €6225€850
4396018€6550 – €6625€950
5465020€7050 – €7125€1000
6504021€7600 – €8000€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Loosbroek vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loosbroek bedraagt 3690 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Loosbroek?

Voor het leggen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-loosbroek

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Loosbroek vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt zoek je in enkele stappen een betrouwbare vakman in je woonplaats. Sommige adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de aard van de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Loosbroek.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (denk aan RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Bernheze.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Loosbroek op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 5471, 5472).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!