Zonnepanelen Siebengewald kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Siebengewald? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. onze website check je uitgebreide aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Siebengewald!

zonnepanelen installateur 5853
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5853
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Siebengewald mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.bergen.nl tref je de spelregels in de gemeente Bergen Limburg. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Bergen Limburg zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Siebengewald
Direct zonnepanelen bestellen? In Siebengewald kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5875), dan is jouw winst al €1233,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Siebengewald komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Oxxio betaal je al snel €666 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Siebengewald kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120508€3400 – €4200€400
2287012€5275 – €5750€650
3360014€5925 – €6025€725
4395016€6300 – €6650€910
5432019€7075 – €7250€960
6514021€7425 – €8025€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Siebengewald achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Siebengewald bedraagt 3520 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Siebengewald?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-siebengewald

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Siebengewald vergelijken? Op basis van onderstaande tips tref jij in korte tijd een erkende vakman in jouw omgeving. Sommige monteurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. Het type woning (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Siebengewald.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Bergen Limburg.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Siebengewald op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een regionaal project (Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5853).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!