Zonnepanelen Well kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Well? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Op basis van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van deze pagina check jij uitgebreide gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Well!

zonnepanelen installateur 5855
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5855
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Well mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.bergen.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bergen Limburg. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien is er nog een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Bergen Limburg is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Well
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Well kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€4625), dan profiteer je al van een korting van €971,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 650.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Well liggen tussen de €5200 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2990 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €672,75 (tarieven mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Well bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120806€3625 – €4375€410
2286013€5275 – €5675€550
3342015€6025 – €6200€725
4401018€6300 – €6625€920
5450020€6900 – €7150€1020
6509023€7475 – €8000€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Well ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Well is 3520 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 11 panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Well?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-well

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Well vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs heb jij in een zeer korte periode een deskundige vakman in je postcodegebied. Diverse monteurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het type huis. Het soort huis (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Well.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan naam, telefoonnummer en een e-mailadres. Zo weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €22,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Bergen Limburg.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Well op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een regionaal project (Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5854, 5855).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!