Zonnepanelen Bergen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Bergen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Door middel van het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl vind je veelzijdige tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bergen!

zonnepanelen installateur 5854
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5854
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bergen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.bergen.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Bergen Limburg. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Bergen Limburg is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Bergen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Bergen kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5900), dan is het voordeel al €1239. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 650.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bergen variëren tussen de €5100 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €668,25 (prijspeil mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Bergen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3600 – €4225€400
2271011€5275 – €5875€600
3333016€5975 – €6075€700
4400017€6525 – €6725€890
5459020€7075 – €7300€990
6515022€7625 – €8000€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Bergen bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bergen is 3520 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De meeste bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bergen?

Puur voor PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bergen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Bergen vergelijken? Middels onderstaande tips kies je zonder problemen een professionele vakman in je woonplaats. De meeste adviseurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer het type huis. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Bergen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar let ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Bergen Limburg.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bergen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een project in je eigen buurt (Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 5854).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!