Zonnepanelen Wellerlooi kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Wellerlooi? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van deze website lees je waardevolle details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Wellerlooi!

zonnepanelen installateur 5856
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5856
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wellerlooi mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.bergen.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Bergen Limburg. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Bergen Limburg kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Wellerlooi
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wellerlooi bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten met een interessante rente een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4650), dan is het belastingvoordeel al €976,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 800.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wellerlooi schommelen tussen de €4800 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €675 (onkosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Wellerlooi kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120406€3525 – €4325€440
2284011€5000 – €5800€500
3348015€6100 – €6150€700
4396017€6525 – €6725€890
5459019€7050 – €7250€1000
6496022€7450 – €7825€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Wellerlooi check jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wellerlooi is 3520 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Wellerlooi?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wellerlooi

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Wellerlooi vergelijken? Door middel van het advies hieronder vind je moeiteloos een uitstekende vakman in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer duidelijk het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft dan actueel zonnepanelen advies in Wellerlooi.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Bergen Limburg.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wellerlooi op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5856).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!