Zonnepanelen Afferden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Afferden? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. D.m.v. de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van onze website lees jij samengestelde adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Afferden!

zonnepanelen installateur 5851
 • Een kleiner energiecontract.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5851
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Afferden mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.bergen.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Bergen Limburg. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Bergen Limburg zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Afferden
Direct zonnepanelen bestellen? In Afferden bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5850), dan is jouw winst al €1228,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 800.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Afferden liggen tussen de €5300 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in circa 2950 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €663,75 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Afferden kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121008€3525 – €4450€420
2278013€5200 – €5725€500
3354014€6075 – €6250€725
4410017€6550 – €6775€900
5460020€7075 – €7275€1020
6507023€7425 – €7800€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Afferden lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Afferden is 3520 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Afferden?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-afferden

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Afferden vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs zoek jij in enkele stappen een deskundige specialist in je woonplaats. Een aantal leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de kosten. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Afferden.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (zoals Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Bergen Limburg.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Afferden op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een regionaal project (Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 5851).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!