Zonnepanelen Ubbena kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Ubbena? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl tref je bruikbare informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ubbena!

zonnepanelen installateur 9492
 • Lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9492
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ubbena augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.assen.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Assen. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Assen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Ubbena
Direct zonnepanelen bestellen? In Ubbena zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4650), dan is het voordeel al €976,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 600.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Ubbena liggen tussen om en nabij de €4100 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat voor circa 3060 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of NLE betaal je al snel €688,5 (tarieven augustus 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Ubbena kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117506€3575 – €4400€440
2270011€5150 – €5600€600
3328016€6000 – €6150€750
4408017€6350 – €6650€950
5442020€6900 – €7150€1030
6505021€7450 – €8075€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Ubbena achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ubbena bedraagt 2660 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 11 panelen van 300 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Ubbena?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ubbena

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Ubbena vergelijken? Via het onderstaande stappenplan vind jij zonder problemen een erkende vakspecialist in je postcodegebied. Verschillende adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Specificeer expliciet jouw woning. Het soort woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Ubbena.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn naam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de omgeving. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Assen.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ubbena op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een project in je eigen buurt (Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 9492).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!