Zonnepanelen Zeijerveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Zeijerveld? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Via zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van deze pagina vind je handige details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Zeijerveld!

zonnepanelen installateur 9491
 • Lagere maandlasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Los van de energieleverancier.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9491
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zeijerveld oktober 2023

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.assen.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Assen. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Assen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Zeijerveld
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zeijerveld kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4600), dan is het belastingvoordeel al €966. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 700.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Zeijerveld fluctueren tussen de €4900 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 3040 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €684 (tarief oktober 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Zeijerveld bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3500 – €4325€390
2285012€5250 – €5800€575
3340014€6000 – €6100€750
4404018€6500 – €6850€890
5459020€7100 – €7125€980
6485022€7625 – €7825€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Zeijerveld bekijk je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zeijerveld bedraagt 2660 kWh. Dit staat voor rond de 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Veel woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Zeijerveld?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zeijerveld

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Zeijerveld vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs zoek je snel en eenvoudig een erkende expert in je postcoderoos. Verscheidene specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist biedt zo interessant zonnepanelen advies in Zeijerveld.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Aansluitend zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de omgeving. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €30,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Assen.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Zeijerveld op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 9488, 9491).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!