Zonnepanelen Loon kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Loon? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van onze tool vind jij veelzijdige toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Loon!

zonnepanelen installateur 9409
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9409
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Loon augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.assen.nl tref je de spelregels in de gemeente Assen. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Ook kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Assen zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Loon
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Loon zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5775), dan is het voordeel al €1212,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,055 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 550.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Loon liggen tussen om en nabij de €4200 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen genereert circa 2860 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €643,5 (tarieven augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Loon bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120807€3700 – €4325€420
2288013€5300 – €5625€625
3325014€6050 – €6100€800
4411018€6500 – €6725€930
5453020€6950 – €7300€1030
6497021€7500 – €7900€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Loon bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loon is 2660 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 11 panelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde consumenten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Loon?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-loon

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Loon vergelijken? Door middel van het advies hieronder kies jij in een zeer korte periode een professionele vakman in je woonplaats. Het merendeel van de bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het type woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Loon.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van installateurs uit de omgeving. Let niet alleen op de laagste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €40,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Assen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Loon op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal zonne-energie project (Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 9409).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!