Zonnepanelen Zeijerveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Zeijerveen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Met zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via onze tool bekijk jij uitgebreide adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Zeijerveen!

zonnepanelen installateur 9489
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9489
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zeijerveen september 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.assen.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Assen. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Assen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Zeijerveen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Zeijerveen zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5900), dan pak je al €1239. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 650.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Zeijerveen schommelen tussen de €5100 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat voor plusminus 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Nuon betaal je hiervoor wel €681,75 (tarief september 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Zeijerveen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120407€3525 – €4275€400
2286012€5175 – €5625€600
3357014€6000 – €6225€700
4393016€6450 – €6650€920
5461019€6950 – €7250€1010
6484021€7550 – €8100€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Zeijerveen ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zeijerveen is 2660 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Zeijerveen?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zeijerveen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Zeijerveen vergelijken? Via de uitleg die hierna komt vind je in een zeer korte periode een deskundige specialist in jouw streek. Verscheidene aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het type huis (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Zeijerveen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op die manier weten we op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Assen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Zeijerveen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van panelen in de buurt (Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9489).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!