Zonnepanelen Ter Aard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Ter Aard? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij onze website vind je handige raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Ter Aard!

zonnepanelen installateur 9487
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9487
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ter Aard augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.assen.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Assen. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde is er ook een royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Assen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Ter Aard
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ter Aard kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5875), dan bedraagt dit al €1233,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 750.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ter Aard fluctueren tussen de €4600 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €679,5 (prijs augustus 2022). Door middel van goedkope zonnepanelen in Ter Aard bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119808€3550 – €4425€420
2276013€5050 – €5650€500
3352014€5950 – €6225€850
4415016€6500 – €6750€920
5433019€7100 – €7125€1010
6506022€7500 – €8050€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Ter Aard tref je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ter Aard is 2660 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Veel woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Ter Aard?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ter-aard

Plekken in de buurt:

Interessante installaties:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Ter Aard vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kies je in enkele stappen een erkende expert in je woonplaats. Tal van leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Ter Aard.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Assen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ter Aard op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een regionaal project (Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9487).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!