Zonnepanelen Rhee kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Rhee? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Door de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker vind jij toepasbare gegevens over zonnepanelen kopen in Rhee!

zonnepanelen installateur 9486
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9486
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rhee oktober 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.assen.nl tref jij de spelregels in de gemeente Assen. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Assen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Rhee
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Rhee kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5850), dan is het voordeel al €1228,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer een half miljoen gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Rhee fluctueren tussen de €4800 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op plusminus 3010 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €677,25 (vergoeding oktober 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Rhee kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120208€3475 – €4350€430
2306012€5250 – €5600€575
3344015€6025 – €6075€825
4386017€6500 – €6675€920
5445019€7050 – €7300€990
6514022€7500 – €8025€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Rhee vind je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rhee is 2660 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste klanten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Rhee?

Voor zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rhee

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Rhee vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten kies jij binnen enkele minuten een uitstekende vakman in de buurt. Het merendeel van de specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de aard van het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Rhee.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verzenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €30,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Assen.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Rhee op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal project (Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9486).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!