Zonnepanelen Hazerswoude-Dorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Hazerswoude-Dorp? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze tool tref jij omvangrijke aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Hazerswoude-Dorp!

zonnepanelen installateur 2391
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2391
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hazerswoude-Dorp juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.alphenaandenrijn.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Alphen aan den Rijn. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Hazerswoude-Dorp
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hazerswoude-Dorp kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan is het voordeel al €1034,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 650.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hazerswoude-Dorp liggen tussen om en nabij de €4600 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €652,5 (onkosten juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Hazerswoude-Dorp bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120207€3450 – €4375€440
2281013€5025 – €5875€625
3344015€5975 – €6100€800
4417016€6375 – €6825€950
5455019€6950 – €7200€1030
6483021€7625 – €7925€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Hazerswoude-Dorp achterhaal je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hazerswoude-Dorp is 2930 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 10 panelen van 280 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hazerswoude-Dorp?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hazerswoude-dorp

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hazerswoude-Dorp vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt heb je binnen enkele minuten een deskundige specialist in je woonplaats. Een aantal leveranciers bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het soort woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Hazerswoude-Dorp.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €22,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hazerswoude-Dorp op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 2390, 2391, 2404, 2409).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!