Zonnepanelen Benthuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Benthuizen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van onze website bekijk je handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Benthuizen!

zonnepanelen installateur 2731
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2731
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Benthuizen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.alphenaandenrijn.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Alphen aan den Rijn. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Benthuizen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Benthuizen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5625), dan is jouw winst al €1181,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 500.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Benthuizen liggen tussen de €4000 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert plusminus 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Powerpeers betaal je hiervoor wel €623,25 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Benthuizen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117806€3575 – €4300€400
2292013€5150 – €5725€550
3320015€6100 – €6175€750
4401017€6400 – €6850€880
5460019€6925 – €7175€960
6512022€7500 – €7950€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Benthuizen ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Benthuizen bedraagt 2930 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 12 panelen van 325 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de bewoners verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Benthuizen?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-benthuizen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Benthuizen vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vind jij vandaag nog een uitmuntende vakspecialist in jouw streek. Tal van leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het type huis (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Benthuizen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (denk aan ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €30,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Benthuizen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 2730, 2731, 2735).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!