Zonnepanelen Boskoop kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Boskoop? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van onze tool ontdek je handige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Boskoop!

zonnepanelen installateur 2771
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Goed voor het milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2771
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Boskoop juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.alphenaandenrijn.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Alphen aan den Rijn. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts noemen we de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Boskoop
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Boskoop bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens heel voordelig een speciale lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5725), dan profiteer je al van een korting van €1202,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval betaald de leverancier minder voor dit overschot. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Zo’n 650.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Boskoop fluctueren tussen de €4400 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa circa 2810 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Oxxio betaal je al snel €632,25 (prijs juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Boskoop bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118406€3475 – €4500€380
2279013€5225 – €5900€500
3351014€5900 – €6050€825
4404018€6450 – €6750€890
5440020€6950 – €7300€1000
6497022€7450 – €8025€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Boskoop vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boskoop bedraagt 2930 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 12 panelen van 315 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee consumenten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Boskoop?

Voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-boskoop

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Boskoop vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder vergelijk je binnen enkele minuten een goede specialist in je woonplaats. Veel aanbieders beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Definieer duidelijk het huis. Het type dak (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Boskoop.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Boskoop op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2770, 2771, 2811).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!