Zonnepanelen Oegstgeest kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Oegstgeest? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Door krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van onze tool ontdek je handige aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Oegstgeest!

zonnepanelen installateur 2341
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Groene investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteOegstgeest
Postcode2341
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oegstgeest juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.oegstgeest.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Oegstgeest. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste is er ook een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Oegstgeest zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Oegstgeest
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Oegstgeest kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5575), dan pak je al €1170,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,035 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 550.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oegstgeest komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2990 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Pure Energie betaal je al snel €672,75 (prijspeil juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Oegstgeest bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117307€3575 – €4400€380
2278012€5275 – €5675€525
3326015€6075 – €6025€875
4393018€6350 – €6850€920
5444019€7000 – €7225€1020
6484022€7625 – €7875€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Oegstgeest lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oegstgeest is 3010 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Oegstgeest?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oegstgeest

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Oegstgeest vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips heb jij zonder problemen een goede monteur in de buurt. Diverse installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer het soort woning. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Oegstgeest.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de regio. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar check ook op certificering (voorbeelden zijn CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oegstgeest.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oegstgeest op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Oegstgeest)? Dan mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 2340, 2341, 2342, 2343).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!