Zonnepanelen Leiden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Leiden? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Met een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met onze website check je waardevolle toelichtingen over zonnepanelen kopen in Leiden!

zonnepanelen installateur 2301
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiden
Postcode2301
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M3920 M3
Stroomverbruik kWh2450 kWh
Gemiddelde energierekening€114,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leiden juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.leiden.nlgemeent vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Leiden. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Leiden zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Leiden
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Leiden bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5300), dan profiteer je al van een korting van €1113. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg een half miljoen consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Leiden fluctueren tussen de €4700 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pakweg 2880 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €648 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Leiden kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3575 – €4475€440
2271013€5075 – €5600€525
3348016€6000 – €6250€850
4380017€6425 – €6700€920
5457019€6925 – €7125€1010
6503021€7700 – €8125€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Leiden vind jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leiden bedraagt 2450 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Veel consumenten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Leiden?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leiden

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Leiden vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt tref je binnen enkele minuten een uitmuntende vakspecialist in de regio. Verschillende aanbieders beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Specificeer duidelijk het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Leiden.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van deskundigen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €22,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leiden.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Leiden op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Binnenstad-Zuid, Binnenstad-Noord, Stationsdistrict, Leiden-Noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict, Morsdistrict, Boerhaavedistrict, Merenwijkdistrict, Stevenshofdistrict)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 2300, 2301, 2302, 2303, 2311, 2312, 2313, 2314, 2315, 2316, 2317, 2318, 2321, 2322, 2323, 2324, 2331, 2332, 2333, 2334).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!