Zonnepanelen Hazerswoude-Rijndijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Hazerswoude-Rijndijk? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Wegens gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze website lees je toepasbare aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hazerswoude-Rijndijk!

zonnepanelen installateur 2394
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet het milieu op 1.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2394
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hazerswoude-Rijndijk mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.alphenaandenrijn.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Alphen aan den Rijn. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Alphen aan den Rijn kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Hazerswoude-Rijndijk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Hazerswoude-Rijndijk kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4950), dan profiteer je al van een korting van €1039,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg een half miljoen huizen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hazerswoude-Rijndijk zitten vaak tussen de €4700 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in pakweg 2910 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en NLE betaal je daarvoor zo’n €654,75 (tarief mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Hazerswoude-Rijndijk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119707€3600 – €4500€390
2270012€5125 – €5650€600
3336015€5925 – €6100€850
4399017€6525 – €6825€910
5431019€6925 – €7275€1020
6503023€7575 – €7825€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Hazerswoude-Rijndijk tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hazerswoude-Rijndijk is 2930 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Hazerswoude-Rijndijk?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hazerswoude-rijndijk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Hazerswoude-Rijndijk vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten kies jij moeiteloos een goede vakspecialist in de buurt. De meeste installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het genre woning (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Hazerswoude-Rijndijk.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verzenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hazerswoude-Rijndijk op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 2394).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!