Zonnepanelen Aarlanderveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Aarlanderveen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van deze website tref je samengestelde informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Aarlanderveen!

zonnepanelen installateur 2445
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2445
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aarlanderveen juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.alphenaandenrijn.nl lees jij de spelregels in de gemeente Alphen aan den Rijn. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Alphen aan den Rijn is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Aarlanderveen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Aarlanderveen bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5125), dan profiteer je al van een korting van €1076,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 600.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Aarlanderveen liggen tussen de €4500 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2980 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Nuon betaal je daarvoor zo’n €670,5 (tarief juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Aarlanderveen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119107€3600 – €4375€420
2284012€5100 – €5775€625
3351016€5925 – €6175€750
4390017€6400 – €6825€950
5443019€7100 – €7125€1000
6494021€7575 – €8100€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Aarlanderveen check je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aarlanderveen is 2930 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Aarlanderveen?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aarlanderveen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Aarlanderveen vergelijken? Op basis van onderstaande tips vergelijk je in een zeer korte periode een uitmuntende leverancier in jouw streek. Sommige monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk expliciet het huis. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Aarlanderveen.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Vandaar is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificering (voorbeelden zijn VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Aarlanderveen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een lokaal zonne-energie project (Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 2445).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!