Zonnepanelen Zwammerdam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Zwammerdam? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Middels zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze tool bekijk jij bruikbare info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Zwammerdam!

zonnepanelen installateur 2471
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2471
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwammerdam juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.alphenaandenrijn.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Alphen aan den Rijn. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Alphen aan den Rijn kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Zwammerdam
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Zwammerdam zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5200), dan loopt dit al op tot €1092. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij een half miljoen huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Zwammerdam komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Nuon betaal je daarvoor zo’n €677,25 (vergoeding juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zwammerdam bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118906€3675 – €4250€400
2274013€5275 – €5800€625
3342016€6075 – €6175€725
4380017€6450 – €6750€890
5463019€7000 – €7300€1020
6487021€7550 – €8075€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Zwammerdam achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwammerdam bedraagt 2930 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde klanten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Zwammerdam?

Puur voor panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwammerdam

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Zwammerdam vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek je in korte tijd een erkende monteur in jouw streek. Tal van bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het type dak (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Zwammerdam.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan naam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Zwammerdam op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal project (Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 2470, 2471).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!