Zonnepanelen Koudekerk aan den Rijn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Koudekerk aan den Rijn? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Mede door dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker check je toepasbare tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Koudekerk aan den Rijn!

zonnepanelen installateur 2396
 • Een lagere energierekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2396
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Koudekerk aan den Rijn juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.alphenaandenrijn.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Alphen aan den Rijn. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Alphen aan den Rijn kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Koudekerk aan den Rijn
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Koudekerk aan den Rijn kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan is het belastingvoordeel al €1044,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Koudekerk aan den Rijn komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta of Qurrent betaal je hiervoor wel €657 (tarieven juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Koudekerk aan den Rijn is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119707€3425 – €4425€410
2273011€5075 – €5600€650
3345015€6100 – €6100€850
4397017€6350 – €6650€880
5468019€7100 – €7175€960
6489023€7400 – €8075€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Koudekerk aan den Rijn check jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Koudekerk aan den Rijn is 2930 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Koudekerk aan den Rijn?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-koudekerk-aan-den-rijn

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Koudekerk aan den Rijn vergelijken? Met behulp van het advies hieronder kies je moeiteloos een erkende monteur in jouw streek. Diverse leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Koudekerk aan den Rijn.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Koudekerk aan den Rijn op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 2394, 2396).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!