Zonnepanelen Eethen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Eethen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Op basis van zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met deze website ontdek je uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Eethen!

zonnepanelen installateur 4266
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Goed voor het milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4266
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eethen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.aalburg.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Aalburg. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Ook bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Aalburg zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Eethen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Eethen kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan is het belastingvoordeel al €1018,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 700.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Eethen zitten vaak tussen de €5200 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 3060 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €688,5 (prijs juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Eethen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118807€3675 – €4400€420
2290012€5050 – €5800€500
3339015€6000 – €6050€800
4393016€6450 – €6675€950
5454019€7050 – €7250€1030
6501023€7600 – €8125€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Eethen check je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eethen bedraagt 3620 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De meeste consumenten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Eethen?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eethen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Eethen vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vind je binnen enkele minuten een goede vakspecialist in je postcodegebied. Tal van adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het soort huis. Het genre huis (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Eethen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daaropvolgend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Aalburg.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Eethen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een lokaal project (Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 4266).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!