Zonnepanelen Meeuwen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Meeuwen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij handige details die helpen bij zonnepanelen kopen in Meeuwen!

zonnepanelen installateur 4268
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4268
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Meeuwen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.aalburg.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Aalburg. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens noemen we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Aalburg is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Meeuwen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Meeuwen kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4900), dan is jouw winst al €1029. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 600.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Meeuwen liggen tussen de €4600 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen wekt op plusminus 3080 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €693 (tarief mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Meeuwen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117508€3700 – €4425€440
2275012€5225 – €5800€675
3323016€6025 – €6175€800
4401018€6475 – €6650€890
5467020€7050 – €7225€980
6502023€7600 – €7975€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Meeuwen vind je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meeuwen is 3620 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 12 panelen van 285 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De meeste mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Meeuwen?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-meeuwen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Meeuwen vergelijken? Via tips van onze adviseurs heb jij in korte tijd een professionele installateur in jouw omgeving. De meeste specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de aard van het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Meeuwen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Aalburg.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Meeuwen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal zonne-energie project (Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek)? Dan mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4268).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!