Zonnepanelen Wijk en Aalburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Wijk en Aalburg? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via deze website tref jij veelzijdige info die helpen bij zonnepanelen kopen in Wijk en Aalburg!

zonnepanelen installateur 4261
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4261
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijk en Aalburg juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.aalburg.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Aalburg. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Aalburg zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Wijk en Aalburg
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wijk en Aalburg kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan is jouw winst al €1002,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 800.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wijk en Aalburg liggen tussen de €5400 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen draait uit op om en nabij 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect of NLE betaal je daarvoor zo’n €681,75 (onkosten juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Wijk en Aalburg bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120707€3575 – €4300€410
2270013€5150 – €5825€675
3356016€6100 – €6125€825
4384017€6500 – €6800€910
5470020€7075 – €7150€1020
6510022€7600 – €7825€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Wijk en Aalburg tref jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijk en Aalburg is 3620 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Wijk en Aalburg?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijk-en-aalburg

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Wijk en Aalburg vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan vind je in enkele stappen een betrouwbare installateur in je postcodegebied. Diverse bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf het type woning. Het soort dak (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Wijk en Aalburg.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het emailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Aalburg.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wijk en Aalburg op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4260, 4261).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!