Zonnepanelen Genderen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Genderen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van deze website vind jij veelzijdige tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Genderen!

zonnepanelen installateur 4265
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4265
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Genderen juli 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.aalburg.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Aalburg. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Aalburg kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Genderen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Genderen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4825), dan is jouw winst al €1013,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 550.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Genderen zitten vaak tussen de €5300 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat voor om en nabij 3050 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €686,25 (vergoeding juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Genderen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120608€3575 – €4300€440
2286013€5075 – €5625€525
3360016€5925 – €6275€850
4415016€6525 – €6650€920
5442020€7050 – €7275€1000
6490023€7575 – €7800€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Genderen vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Genderen is 3620 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Genderen?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-genderen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Genderen vergelijken? D.m.v. onderstaande tips tref jij in een zeer korte periode een erkende specialist in jouw omgeving. Het merendeel van de bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de aard van de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Genderen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Daardoor is het helder hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar let ook op de benodigde certificaten (bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Aalburg.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Genderen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal project (Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4265).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!