Zonnepanelen Babyloniënbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Babyloniënbroek? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Door dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je uitgebreide aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Babyloniënbroek!

zonnepanelen installateur 4269
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4269
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Babyloniënbroek april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.aalburg.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Aalburg. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde is er nog een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Aalburg zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Babyloniënbroek
Direct zonnepanelen bestellen? In Babyloniënbroek kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4925), dan loopt dit al op tot €1034,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,06 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 700.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Babyloniënbroek komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €695,25 (vergoeding april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Babyloniënbroek is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119807€3575 – €4200€430
2282012€5300 – €5775€675
3334016€5925 – €6150€800
4390017€6325 – €6625€900
5433020€6950 – €7125€970
6504021€7550 – €8200€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Babyloniënbroek bekijk je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Babyloniënbroek bedraagt 3620 kWh. Dit staat voor om en nabij 12 panelen van 300 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Babyloniënbroek?

Puur voor panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-babylonienbroek

Interessante installaties:


Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Babyloniënbroek vergelijken? Door middel van onderstaande tips zoek je vandaag nog een deskundige monteur in de buurt. Het merendeel van de monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Babyloniënbroek.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €22,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Aalburg.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Babyloniënbroek op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 4269).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!