Zonnepanelen Drongelen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Drongelen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Middels de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Gezien de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker tref jij praktische adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Drongelen!

zonnepanelen installateur 4267
 • Lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4267
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Drongelen juli 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.aalburg.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Aalburg. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Aalburg is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Drongelen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Drongelen bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€4875), dan pak je al €1023,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, echter ook op financieel vlak. Zo’n 750.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Drongelen variëren tussen de €4500 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op om en nabij 3070 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Pure Energie betaal je hiervoor wel €690,75 (vergoeding juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Drongelen bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3525 – €4475€440
2303011€5025 – €5600€525
3355015€5975 – €6175€750
4392017€6500 – €6800€910
5432019€6950 – €7250€960
6509022€7625 – €8100€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Drongelen tref je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Drongelen is 3620 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Drongelen?

Puur voor panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-drongelen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Drongelen vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder tref je binnen enkele minuten een uitstekende leverancier in de regio. Sommige installateurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Drongelen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €35,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Aalburg.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Drongelen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4267).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!