Zonnepanelen Veen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Veen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door deze website doorzoek jij bruikbare info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Veen!

zonnepanelen installateur 4264
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4264
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Veen juli 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.aalburg.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Aalburg. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij noemen we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Aalburg zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Veen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Veen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4800), dan loopt dit al op tot €1008. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 700.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Veen komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €684 (tarief juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Veen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117706€3650 – €4250€420
2294013€5150 – €5800€525
3355015€6100 – €6125€850
4391016€6475 – €6700€920
5444020€6950 – €7250€980
6512023€7475 – €8050€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Veen check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veen bedraagt 3620 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Veen?

Bij het installeren van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-veen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Veen vergelijken? Op basis van onze stappenplan vergelijk jij in een zeer korte periode een uitmuntende leverancier in je postcoderoos. Sommige specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de aard van de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Veen.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Aalburg.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Veen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 4264).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!