Zonnepanelen Hei- en Boeicop kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Hei- en Boeicop? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze website check je accurate tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hei- en Boeicop!

zonnepanelen installateur 4126
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4126
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hei- en Boeicop juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.zederik.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zederik. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Zederik is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Hei- en Boeicop
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Hei- en Boeicop bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5150), dan bedraagt dit al €1081,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 600.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hei- en Boeicop schommelen tussen de €5100 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert plusminus 3060 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €688,5 (prijs juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Hei- en Boeicop kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120308€3475 – €4275€440
2296013€5050 – €5775€525
3358014€5925 – €6025€825
4387017€6475 – €6750€890
5461019€7075 – €7300€990
6495021€7525 – €8150€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Hei- en Boeicop vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hei- en Boeicop bedraagt 3240 kWh. Je hebt dus nodig rond de 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle consumenten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Hei- en Boeicop?

Bij het installeren van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hei--en-boeicop

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Hei- en Boeicop vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vergelijk jij moeiteloos een erkende leverancier in jouw omgeving. Sommige aanbieders beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de aard van het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Hei- en Boeicop.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Zederik.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hei- en Boeicop op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van panelen in de buurt (Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4126).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!