Zonnepanelen Meerkerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Meerkerk? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze vergelijker check je toepasbare adviezen over zonnepanelen kopen in Meerkerk!

zonnepanelen installateur 4231
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Los van de energieleverancier.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4231
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Meerkerk juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.zederik.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Zederik. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Zederik zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Meerkerk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Meerkerk kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5875), dan loopt dit al op tot €1233,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 500.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Meerkerk liggen tussen de €4600 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in grofweg 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €661,5 (tarieven juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Meerkerk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117908€3400 – €4300€440
2294011€5025 – €5850€500
3327016€6100 – €6275€800
4385016€6375 – €6700€900
5451020€6925 – €7175€960
6499022€7525 – €7975€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Meerkerk zie je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meerkerk bedraagt 3240 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Meerkerk?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-meerkerk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Meerkerk vergelijken? Met onze stappenplan tref je vandaag nog een professionele leverancier in jouw streek. Het merendeel van de installateurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Meerkerk.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Dan is het helder hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (denk aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €17,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zederik.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Meerkerk op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van panelen in de buurt (Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4230, 4231).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!