Zonnepanelen Leerbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Leerbroek? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij bruikbare adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Leerbroek!

zonnepanelen installateur 4245
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4245
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leerbroek juni 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.zederik.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Zederik. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Zederik kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Leerbroek
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Leerbroek bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten met een interessante rente een krediet kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4675), dan pak je al €981,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 700.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Leerbroek zitten vaak tussen de €5200 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2990 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €672,75 (vergoeding juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Leerbroek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118708€3575 – €4200€410
2296013€5225 – €5725€600
3356015€5900 – €6150€800
4394018€6550 – €6750€940
5469020€6925 – €7225€1010
6497021€7475 – €7850€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Leerbroek bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leerbroek bedraagt 3240 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de bewoners kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Leerbroek?

Puur voor panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leerbroek

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Leerbroek vergelijken? Middels het advies hieronder vind je binnen enkele minuten een deskundige specialist in de buurt. Sommige monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer expliciet het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Leerbroek.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Zederik.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Leerbroek op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een regionaal project (Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 4245).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!