Zonnepanelen Nieuwland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Nieuwland? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Via het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met de zonnepanelen-vergelijker tref je praktische adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Nieuwland!

zonnepanelen installateur 4245
 • Een kleiner energiecontract.
 • Goed voor het milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4245
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwland juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.zederik.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Zederik. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Zederik kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Nieuwland
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Nieuwland kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4650), dan is het belastingvoordeel al €976,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 600.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nieuwland liggen tussen de €5100 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in zo’n 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €670,5 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Nieuwland kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120406€3425 – €4300€390
2277012€5150 – €5700€650
3331014€6000 – €6075€875
4388016€6300 – €6625€930
5441019€7050 – €7125€1010
6514022€7575 – €7825€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Nieuwland check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwland bedraagt 3240 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Nieuwland?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwland

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Nieuwland vergelijken? Via het advies hieronder tref je in korte tijd een uitmuntende aanbieder in je postcodegebied. Verscheidene monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Schets expliciet jouw woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Nieuwland.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om achternaam, voornaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijv. IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Zederik.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwland op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 4243, 4245).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!