Zonnepanelen Ameide kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ameide? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. D.m.v. zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker tref jij handige informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Ameide!

zonnepanelen installateur 4233
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4233
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ameide juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.zederik.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Zederik. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Zederik zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Ameide
Direct zonnepanelen bestellen? In Ameide kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5900), dan bedraagt dit al €1239. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 700.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ameide zitten vaak tussen de €4700 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert om en nabij 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €663,75 (kosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Ameide kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121008€3450 – €4200€410
2309013€5050 – €5600€500
3359014€5950 – €6200€875
4415017€6475 – €6725€930
5439019€7025 – €7125€960
6491023€7400 – €7925€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Ameide achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ameide bedraagt 3240 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de mensen installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Ameide?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ameide

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Ameide vergelijken? Via het advies hieronder vind je in enkele stappen een betrouwbare aanbieder in je woonplaats. De meeste leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de aard van de woning. Het type woning (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Ameide.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van experts uit de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zederik.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ameide op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een project in je eigen buurt (Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 4233).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!