Zonnepanelen Lexmond kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Lexmond? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van onze tool bekijk jij actuele informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Lexmond!

zonnepanelen installateur 4231
 • Een kleiner energiecontract.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4231
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lexmond juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.zederik.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Zederik. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Zederik kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Lexmond
Direct zonnepanelen bestellen? In Lexmond kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5850), dan is het belastingvoordeel al €1228,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg een half miljoen huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lexmond schommelen tussen de €4300 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor ongeveer 2930 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Qurrent betaal je al snel €659,25 (vergoeding juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lexmond kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120207€3550 – €4400€430
2290011€5025 – €5850€575
3325015€6075 – €6125€700
4419016€6350 – €6825€880
5433019€7050 – €7125€1000
6492022€7500 – €8050€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Lexmond tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lexmond is 3240 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Veel woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Lexmond?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lexmond

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Lexmond vergelijken? Door onderstaande tips tref je in korte tijd een erkende expert in de regio. Het merendeel van de leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Lexmond.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Dan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van experts die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Zederik.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lexmond op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een lokaal zonne-energie project (Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 4128, 4231).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!