Zonnepanelen Uitwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Uitwijk? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van onze website ontdek je bruikbare aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Uitwijk!

zonnepanelen installateur 4288
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4288
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Uitwijk juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.woudrichem.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Woudrichem. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Woudrichem kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Uitwijk
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Uitwijk kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5125), dan is het voordeel al €1076,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 800.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Uitwijk liggen tussen om en nabij de €5100 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €621 (tarieven juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Uitwijk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3425 – €4400€390
2279011€5300 – €5600€600
3330015€6100 – €6125€700
4402017€6525 – €6675€890
5449020€6975 – €7225€1030
6480022€7550 – €7975€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Uitwijk check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Uitwijk is 3320 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Uitwijk?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-uitwijk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Uitwijk vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips tref je zonder problemen een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. Verscheidene adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk het soort woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Uitwijk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Woudrichem.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Uitwijk op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een regionaal project (Woudrichem, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Andel, Uitwijk en Waardhuizen)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 4288).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!