Zonnepanelen Giessen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Giessen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Via zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van deze website vind jij bruikbare raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Giessen!

zonnepanelen installateur 4283
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4283
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Giessen juni 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.woudrichem.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Woudrichem. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Woudrichem zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Giessen
Direct zonnepanelen bestellen? In Giessen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5025), dan is het voordeel al €1055,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,045 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 700.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Giessen komen doorgaans uit tussen de €4300 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen resulteert in om en nabij 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €612 (tarief juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Giessen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3700 – €4425€390
2309013€5200 – €5725€500
3343014€6050 – €6100€825
4412016€6350 – €6725€920
5442019€7100 – €7225€990
6516021€7400 – €8150€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Giessen ontdek jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Giessen bedraagt 3320 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Giessen?

Puur voor panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-giessen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Giessen vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt kies je snel en eenvoudig een uitstekende aanbieder in de regio. Tal van specialisten bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het type huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Giessen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar check ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Woudrichem.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Giessen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Woudrichem, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Andel, Uitwijk en Waardhuizen)? Dan kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4283).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!