Zonnepanelen Waardhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Waardhuizen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Via krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze vergelijker doorzoek jij actuele toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Waardhuizen!

zonnepanelen installateur 4287
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Los van de energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4287
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waardhuizen april 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.woudrichem.nl check jij de spelregels in de gemeente Woudrichem. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Woudrichem zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Waardhuizen
Direct zonnepanelen bestellen? In Waardhuizen kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5100), dan pak je al €1071. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Pakweg 600.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Waardhuizen variëren tussen de €4800 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op circa 2750 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco of Qurrent betaal je al snel €618,75 (kosten april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Waardhuizen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119106€3650 – €4450€440
2300011€5075 – €5675€575
3336014€6075 – €6150€750
4394017€6450 – €6725€910
5430020€6925 – €7225€1030
6490023€7625 – €7950€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Waardhuizen tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waardhuizen bedraagt 3320 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 11 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Waardhuizen?

Voor panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waardhuizen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Waardhuizen vergelijken? D.m.v. het advies hieronder kies jij moeiteloos een deskundige leverancier in jouw streek. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het genre woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Waardhuizen.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: achternaam, voornaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Dan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Als laatste verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Woudrichem.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Waardhuizen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een project in je eigen buurt (Woudrichem, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Andel, Uitwijk en Waardhuizen)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4287).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!